Cursus Bijbel uit de doeken in Groningen

Cursus ‘Bijbel uit de doeken’: leuk en leerzaam.

Deel de flyer!

De cursus is gestart op 30-9-2021 (volgeboekt). Volgende kans om de cursus te volgen: vanaf 3 februari 2022.

Meld je nu alvast aan!

Reino Beck, cursus Bijbel uit de doeken in Groningen

Cursus in Groningen-stad -- 7 lessen, totaal € 50.

Waar gaat het over?

logo cursus Bijbel uit de doeken in GroningenDe Bijbel wordt "uit de doeken gedaan". Doeken zijn in dit geval: schilderijen. Terwijl de docent vertelt, zie je toelichtende teksten en schilderijen op een smart-tv. Soms wordt een verhaal geïllustreerd door een leuk filmpje. Stel je zo'n filmpje voor als een diashow van schilderijen, maar dan met special effects.

Terwijl je ernaar kijkt, hoor je de bijbehorende Bijbeltekst. Zo komt de Bijbel tot leven. Je zult zien hoe verschillend eenzelfde Bijbelfragment is uitgebeeld!

Kijkend en luisterend krijg je een indruk van de Bijbel en de samenhang tussen de verhalen. We 'wandelen' - in vogelvlucht - chronologisch door de Bijbel. Vooral de verhalende delen komen aan de orde.

Wanneer?

Op donderdagavonden in februari/maart 2022. In overleg met de docent zijn ook andere tijdstippen mogelijk. Zorg dan zelf voor een groep van minimaal 5 personen en neem contact op. Hier zie je de cursusdata en kun je je aanmelden. Betaling geschiedt pas als zeker is dat de cursus doorgaat.

Doel

Meer zicht krijgen op onze cultuur. Dat komt goed van pas als je van  beeldende kunst, literatuur of klassieke muziek houdt. Daarin zitten talrijke verwijzingen naar de Bijbel. De invloed van de Bijbel zie je ook in allerlei andere zaken, zoals spreekwoorden. De cursus is bovendien een aanrader voor iedereen die wat meer over de Bijbel wil weten, bijbelkennis wil opfrissen of de rode draad wil ontdekken.

Kortom: een cursus met veel schilderijen, én met leuke filmpjes. Dat alles in een huiselijke setting.
Deze foto is genomen van een eerdere groep.

Waar?

Cursusplaats: A. Jacobsstraat 11, 9728 ML Groningen.

Kosten?

Totaal voor 7 lessen: 50 euro, incl. hand-outs en een informatief boekje. Voor groepen (max. 7 personen, groepskorting mogelijk) kan afgeweken worden van de vastgestelde cursusdata. Vraag naar de mogelijkheden.

Voor wie?

Voor iedereen die meer wil weten van de Bijbel, om wat voor reden dan ook. Geen voorkennis vereist.

Wat is de cursus niet?

  • Geen evangelisatiecursus. Elk geloof of levensopvatting wordt gerespecteerd.
  • Geen cursus over schilderkunst, wel met schilderijen. Die worden gebruikt als illustratie bij bijbelverhalen. De Bijbel staat dus centraal, niet de kunst. Met andere woorden de docent gaat niet in op de kunstzinnige aspecten van schilderijen.

Deze cursus in de media

De Groninger Gezinsbode wijdde op 18-9-2019 een artikel aan deze cursus en de docent.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://cursus-bijbeluitdedoeken.nl/jc/