Ervaringen cursisten

Wat zeggen eerdere cursisten?

Een zeer boeiende cursus met heel veel informatie over gebeurtenissen uit de bijbel, prachtig en vakkundig geïllustreerd met veel filmpjes en heel veel beeldmateriaal van bijbehorende schilderijen. En dat voor een zeer acceptabele prijs.

Bineke


Heel erg fijne cursus. Zeer informatief. Reino heeft veel kennis van bijbelse verhalen en vertelt hier op erg prettige wijze over. Gevoelsmatig stond de kunst wel iets meer op de achtergrond, maar al met al heb ik erg genoten van deze dagen.
De cursus kwam overeen met mijn verwachtingen en ik zou deze zeker aanbevelen.

JV


Ik vond het een leuke en interessante cursus, al verwachtte ik eigenlijk meer kunst en minder Bijbel. Ik dacht dat er schilderijen met onderwerpen uit het Oude en Nieuwe Testament besproken zouden worden. Ik moest mijn verwachtingen dus bijstellen, maar vond de cursus zoals hij was zeker de moeite waard. Het was voor mij een echte opfrisser van lang vervlogen kennis. Bovendien vond ik de intieme sfeer en de gastvrijheid warm en gezellig.

GvdS

Mijn verwachting was dat ik heel weinig over de bijbel(geschiedenis) zou weten. Voor een deel was dit ook zo, maar e.e.a. werd allemaal heel goed in beeld gebracht en uitgelegd. Heel goed vond ik: het geboden overzicht (met tijdlijnen), de aansluitende afbeeldingen (vaak in verschillende kunststijlen) en de heldere uitleg (niet gehaast en precies binnen de cursustijd). Er was weinig tijd voor interactie tussen de cursisten. Daarnaast vond ik het jammer dat de kunst hoofdzakelijk ter illustratie werd gebruikt. Ook hierover had ik graag meer willen leren. Dus wellicht kan er meer nadruk op de kunstvorm en kunstenaars worden gelegd. Het was voor mij een zeer leerzame cursus. Zeer goed verzorgd ook. Het gaf me een helder overzicht en ik kon veel losse verhalen in een groter geheel plaatsen.

TS